Styrelse

Styrelsen för 2020/2021 består av:

Ordförande: Sara Sjöqvist

Hej! Jag började på Agronom landsbygdsutveckling år 2013. Lite paus med bl.a. en resa till Kuba gjorde att jag tog examen i januari 2019. Nu arbetar jag som landsbygdsutvecklare på Vingåkers kommun i Södermanland. Jag gick med i styrelsen för Landsbygdsutvecklarnas Alumninätverk eftersom jag tycker det är otroligt viktigt att vi LBU:are fortsätter hålla kontakten långt efter examen. Att kartlägga löneläget för vår yrkesroll är också viktigt och gynnar alla i yrket. Jag ser fram emot kontakten med både studenter och alumner!”

Vice ordförande: Kristina Hansén

Hej! Jag började plugga till landsbygdsutvecklingsagronom 2015 och har sedan examen 2019 jobbat på tidningen Land Lantbruk som reporter. Mitt huvudsakliga bevakningsområde är lantbrukets husdjur men jag skriver också om andra frågor som rör landsbygden. Toppen med landisutbildning i bagaget när mycket handlar om att vända och vrida på saker och en hel del är kopplat till politik. Det bästa med LAN är att hålla kontakten med andra landisar och få inspiration till allt viktigt och kul vi kan arbeta med!

Sekreterare: Elin Sjöman

Hej på er! Jag skrevs in på programmet 2014. 2020 tog jag examen efter ett års paus för nationsengagemang. Sedan dess har jag jobbat som verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Uppsala Västmanland. Det var också där jag gjorde min agronompraktik, så ett hett tips är att använda alla praktikmöjligheter ni får!
Jag hoppas att vi i LAN kan arbeta för att öka kunskapen om och visa bredden av vad en landis kan jobba med. Landisar har en stor kompetens och vi behövs!

Kassör: Felix Johansson

Hej! Jag heter Felix Johansson och jag började på agronom landsbygdsutveckling år 2014. Bytt lite spår och pluggar nu mediateknik i Stockholm, men man är väl inte mindre av en landsbygdsutvecklare för det?
Jag gick med i LAN för jag brinner för det ideella arbetet och dess organisationer. Jag hoppas jag kan bidra med de kunskaper jag har fått genom mina år och hoppas också på att få lära mig lika mycket av er för att kunna bidra till andra organisationer i framtiden.

Ledamot: Elin Östensson

Hej! Jag skrevs in på agronomprogrammet landsbygdsutveckling 2015. Under utbildningen har livsmedelsfrågor kommit att ligga mig närmast om hjärtat och framförallt normbrytare sätt att organisera sig runt dessa. Än så länge är jag arbetssökande men drömmer om att arbeta med livsmedelsstrategin på något sätt.
Att arbeta för en fortsatt gemenskap för landsbygdsutvecklare är viktigt och jag är glad att få vara med i styrelsen och bidra till det! Särskilt mycket ser jag fram emot Balunsen och jag håller tummarna för att det snart blir av!

Ledamot: Lovisa Filipsson

Hejsan! Jag skrevs in på agronom, landsbygdsutvecklingsprogrammet 2015. Nu arbetar jag på Hushållningssällskapet Jönköping bland annat med olika projekt rörande ägarskiften och att höja barns kunskap om livsmedelsproduktion. Toppenkul! Ett jobb som jag inte hade fått eller klarat av lika bra utan att ha utbildningen i ryggen. Jag sitter med i LAN för att det är viktigt att vi håller ihop och hjälper varandra framåt. Det är fortsatt viktigt att utbildningen håller hög standard för att bibehålla både gott renommé och efterfrågan på vår kompetens på arbetsmarknaden.

Ledamot: Hanna Wickström

Hej! Jag började utbildningen till agronom-landsbygdsutveckling 2014 och tog examen 2019. Jag har sedan examen arbetat som landsbygdsutvecklare i Falu kommun. Det var väldigt roligt att få komma hem till Dalarna igen och omsätta kunskaperna inom landsbygdsutveckling i mina hemtrakter. Ingen dag på jobbet är sig lik och det är frågor både högt och lågt jag får arbeta med inom kommunen. Det är det som gör det så otroligt roligt, och en stor anledning till att jag engagerade mig i LAN är att visa på den bredd av frågor vi landsbygdsutvecklare kan arbeta inom men också att stärka nätverket mellan oss yrkesverksamma!