Josefin gästbloggar: kväll i Montpellier

Jag får ofta storslagna idéer. Som igår när jag tänkte att det var helt rimligt att jag på en dag skulle hinna läsa alla konstiga rapporter och utvärderingar om jordbruksprojektet som pågick i regionen Lake Alaotra. För att sedan skriva ett filmmanus om det. Antingen är jag tidsoptimist eller så är jag långsam. För att inte bli alltför stressad intalar jag mig själv att det är det första. Efter att försöka förstå en fransk artikel i typ två timmar med halvbra resultat såg jag nog ut ungefär som den vissnande basilikan på mitt skrivbord. Som jag för övrigt fick av en bonde när jag köpte potatis på tisdagsmarknaden på väg till jobbet. Vi utgjorde en munter duo. Ja, alltså inte jag och bonden. Och nu är det redan skymning i Montpellier utan att jag har kommit vidare med arbetet idag. Vilken stress.

Första etappen av att göra en film är ju skrivprocessen. Nu vet inte jag hur proffsen gör det, men efter snart fem år vid universitetet så refererar jag till hur det går till där. Att skriva manus till en film med ett specifikt budskap är lite som en hemtenta. Du får en uppgift av någon. Med hjälp av litteratur så ska du sedan skriva ihop en bra text som dessutom svarar på frågan. Det är faktiskt ganska svårt. Någonstans i mitten av arbetet brukar jag få ett mindre sammanbrott, där jag inte tycker att nåt är bra och där jag tänker att jag tagit mig vatten över huvudet. Jag tror att det var en sammanbrottsdag idag.

När hjärnan inte fungerade mer så..

  1. lånade jag en bok om Madagaskar (åker på lördag!!)
  2. skrev jag en annons att sätta upp på en polares kafé (som var stängt just idag på grund av rörmockeri, så det blev inget av det)
  3. åt jag lunch på tisdagsmarknaden som turligt nog ligger på gångavstånd från universitetet

Det är ju också lite befriande att vi inte är robotar som klarar av att koncentrera oss när som helst och hur mycket som helst. Imorgon är en ny dag och då jädrar ska jag berätta för dig vad som hände med Lake Alaotra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s