Josefin gästbloggar: Bonjour!

De närmaste veckorna är det jag som gästbloggar och just i detta nu sitter jag på kontoret och filar på ett manus. Under de närmsta sex veckorna är jag nämligen filmproducent. Publiken är blivande agronomer i Frankrike och på Madagaskar.. ja, och så du såklart. Temat är agronomfloppar och agroekologi. Filmerna visar två projekt där de ansvariga helt har skjutit över målet och missat de lokala behoven.

bild
Filminspelning i det gröna

Hur hamnade jag här?

Jo. Jag heter Josefin och går mitt sista år på Ultuna. Efter en utbytestermin i södra Frankrike avslutar jag med en praktik på samma universitet. Jag har två handledare. Den första är Sarah, som är en fena på pedagogik och som på bilden här ovan håller i mikrofonen. Den andre är Stéphane,  forskare och lektor i agroekologi. Vänta, vänta, vad är det för konstigt ord? Jamen, det är inte det lättaste att förklara. I runda slängar är det ett samlingsbegrepp som beskriver alla olika jordbruksmetoder som drar nytta av samspelet mellan naturliga ekosystem. Det kan till exempel handla om att använda sig av nyckelpigor i bekämpningen av bladlöss eller att  odla två grödor på ett fält samtidigt för att de på något sätt stöttar varandra. Och så vidare.

Jaha, och…?

Men det är jättespännande förstår du! Min praktik går ut på att skapa internetbaserade kurser som professorer och lektorer ska kunna använda sig av i undervisningen. Jag har, tillsammans med min superba praktikkollega Margaux kontakt med olika forskare som beställt material från oss. Efter vändande och vridande har jag bestämt mig för att skapa två videor. Till på köpet liknar det inte de alls de där tråkiga föreläsningarna som man kan råka på, där man räknar minuter och sekunder innan man får gå hem. Nä, det här blir två spännande kurser där studenterna får se verkliga fall och själva analysera situationen. Det är i alla fall målet.

Kommunikation, hjälp!

Alltså. Vi pratar om en person som orsakar förvåning när hon använder chattfunktionen på Skype. Instagram är nytt fenomen för mig (ja, jag vet att det har funnits i tusen år) och twitter liknar mest fågelkvitter. Och.. jag har inte en blekaste aning om hur man gör film. Så följ min utmaning!

Vi hörs på måndag, trevlig helg!

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s